back to top

Tuzlaku skoro četiri godine zatvora za nasilje u porodici

Općinski sud u Tuzli objavio je osuđujuću prvostepenu presudu za lice inicijala E.Đ., koje je oglašeno krivim za počinjenje krivičnog djela – Nasilje u porodici.

Sud je za počinjeno krivično djelo izrekao kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, te opozvao ranije izrečenu uvjetnu osudu i optuženog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 3 (tri) godine i 10 (deset) mjeseci.

E.Đ. je osuđen što je nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje svoje vanbračne supruge sa kojom živi u zajedničkom kućanstvu, na način da je automobilom došao do radnog mjesta na kojem je bila zaposlena njegova vanbračna supruga, te noseći „bejzbol“ palicu ušao na njeno radno mjesto, gdje se nalazilo više zaposlenika, istu izveo iz prostorija i ugurao u vozilo gdje ju je vozeći tjelesno ozlijedio. Vozilom je udario u beton, na kojem mjestu su bila prisutna druga lica, nakon čega je žrtva uspjela pobjeći. Napominje se da se radi o prvostepenoj presudi, koja nije pravosnažna i na koju stranke imaju pravo žalbe.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU