back to top

U MSŠ realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice –

U petak su predstavnici Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika , zajedno s predsjednikom Udružena Mirsadom Helićem, te Seadom Jahićem, prisustvovali informativno/promotivnom sastanku u Mješovitoj srednjoj školi u Gračanici.

Ovom prilikom profesori  iz arhitektonsko-građevinskog aktiva Amela Fazić, Ifeta Jahić, Kenan Zahirović i Dino Mulalić, prisutnima su predstavili nedavno realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice prema modernim standardima, koje sada predstavljaju uzoran i ugodan ambijent za održavanje nastave.

u msš realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice –u msš realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice –
U MSŠ realizovane inicijative uređenja i sanacije dvije školske učionice –

 

Bitno je napomenuti da je ovo inicijativa koju su pokrenuli sami profesori koji su, zajedno s učenicima prikupili sredstva i izvršili radove s majstorima i profesorima ove škole na rekonstrukciju učionica.

Nakon ove aktivnosti plan je da se učionice opreme adekvatnim namještajem  i računarskom opremom, kao i da se za potrebe obrazovnih procesa nabave specijalne mašine, kao što je 3D štampač i druge. Ovo su aktivnosti koje iziskuju značajna novčana sredstva u  iznosu od cca. 40.000 KM zbog čega je neophodan i aktivniji angažman cjelokupne zajednice, ali i privrednika, a posebno ohrabruje angažman i entuzijazam učenika i profesora koji su uključeni u ovu inicijativu.

Napomenimo samo da je Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika , već do sada podržalo inicijative koje su dolazile iz MSŠ , poput uređenja i nabavke opreme za Tehnološki centar pri ovoj školi, ali i aktivnosti koje se odnose na izgradnju prostora nekadašnje ostave za ugalj, gdje je plan da se stvori adekvatan prostor koji bi služio obrazovnim i drugim potrebama ove institucije.

Ukoliko neko želi da se uključi u ovu inicijativu, te da pomogne u nabavci računarske opreme za MSŠ, uplate donacija može izvršiti na namjenski račun Udruženja za izgradnju Tehnološkog centra:
1321 8020 0468 9656 – NLB Banka

Kompanije koje su do sada pomogle ovaj projekat:

Širbegović d.o.o,
Baupartner d.o.o, Lukavac
Sagra d.o.o,
Tehno – Biro, Tuzla
Roading d.o.o,
Zada Pharmaceuticals, Lukavac
Plastic and steel d.o.o,
Smajo Bajraktarević
Radial d.o.o,
Variplast d.o.o,
Eko Toplane d.o.o,
Gora Monj d.o.o građevinarstvo, Poreč
Amax d.o.o,
Trgovir d.o.o,

(upg.ba)


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU