U Tuzli se gorio automobil, jedna osoba povrijeđena

Jedna osoba povrijeđena je tokom pokušaja da ugasi vatru na zapaljenom putničkom automobilu na parkingu kod Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla. Požar su ugasili pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, a zbog požara su oštećena još dva auta.

Kako su pojasnili iz Uprave policije MUP-a TK, policija je oko 13:30 sati zaprimila prijavu da je došlo do izbijanja požara na parkiranom putničkom motornom vozilu na javnom parking prostoru Trnovac u Tuzli.

“Požar je lokalizovan od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja o kojem je obaviješten dežurni kantonalni tužilac. Ovom prilikom nastala je materijalna šteta na dva putnička motorna vozila, a jedno lice je zadobilo povrede usljed pokušaja gašenja požara te je istom na licu mjesta ukazana pomoć od strane ljekara SHMP Doma zdravlja Tuzla, dok se o stepenu povreda u ovom trenutku ne možemo izjasniti”- kazali su iz MUP-a TK.

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU