back to top

Velika scena BKC:Gdje se krije zakopano blago?

velika scena bkc:gdje se krije zakopano blago?Predstava “Tri mačka i zakopano blago” u produkciji UG za pozorišnu djelatnost Scena, Živinice je četvrta odigrana predstava za naše mališane u okviru Šestog festivala umjetnosti za djecu.

Ovu predstavu organizovano su pogledali po nekoliko odjeljenja iz JU Prva i JU Druga osnovna škola Živinice, JU Osnovna škola Đurđevik i Osnovna škola Živinice Gornje. U prepunoj sali mališani su uživali u igranju predstave i interaktivnoj komunikaciji s glumcima.

Hvala učenicima, nastavnicima i menadžmentu škola na saradnji i podršci Šestog festivala umjetnosti za djecu.

U predstavi su igrali Lejla Redžić – I mačak, Ajša Bedić – II mačak, Adnan Džekić – III mačak , Emir Ibrahimović – gusar štula ajkula i Izet Kuljić – sluga danguba.Režiju potpisuju Emir Ibrahimović i Lejla Redžić.

“Tri mačka i zakopano blago” je bajkovita dramska igrarija autora Zlatka Jugovića a radi se o serijalu dogodovština i vragolastih avantura trojice mačaka lutalica.

Ovo je bajka iz vremena “strašnih” gusara (pirata) koji su jedrili “debelim” morima i okeanima gdje se borba uvijek vodila i svodila za kovčezima natrpanim blagom.
Kroz bajku nas vode naši avanturisti, koji nakon brojnih prepreka ipak stižu do skrivenog kovčega.

Ali gle čuda, umjesto blaga u kovčegu su knjige!? To je ustvari i poruka naše priče.
Da blago ne mora biti samo u draguljima, zlatu i “nakitu koji blješti” – već da su to knjige koje u svojim njedrima kriju brojna znanja i saznanja…koja kada proučite i naučite postajete beskrajno bogati.

Dječiji dramski tekst “Tri mačka i zakopano blago” bio je obogaćen songovima prijemčivi za uho mlađem gledateljstvu, kako je to bilo na ovoj predsatvi.

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU