back to top

(Video) U Tuzli upriličena prezentacija Javnog poziva za učešće u projektu „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“

Danas je u Tuzli upriličena prezentacija Javnog poziva za učešće u programu obuke mladih osoba iz Tuzle. Prezentacija predstavlja jednu od aktivnosti prekograničnog projekta „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“, a namjenjen je mladim tzv. NEET populaciji, odnosno mladima koji su nezaposleni, koji nisu u obrazovanju niti u programima neformalne edukacije.

Projekat provodi Centar za omladinski rad Srbija u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih iz Travnika, Udruženjem mladih Sremska Mitrovica i Fondacijom tuzlenske zajednice u 6 općina i gradova prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina za 50 mladih osoba. Od ukupnog broja 25 ih je sa područja TK-a odnosno gradova Tuzle, Živinica i Lukavca.

Projektom je obuhvaćeno šest modula obuke, a neki od njih su kurs prenosivih vještina, finansijske pismenosti, kurs poduzetništva isl.  Projekat je finansiran od strane Evropske unije kroz program prekogranične saradnje Srbija BiH 2014 – 2020. godina, u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći IPA II. Prijave za učesnike otvorene su do 31. jula tekuće godine.

()

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU