Vijećenici “većine” odbili prijedlog da organizator vašera u Puračiću podnese finansijski izvještaj!?

Gradskom vijeću obratila se MZ Puračić (Anel Osmanović) sa zahtjevom za izdavanje saglasnosti za organizaciju 161. Vašera u Puračiću.

Pored parcela koje su zatražene da budu besplatno ustupljene organizatoru, u zahtjevu je navedeno da je kontaktiran i Turistički ured Lukavac za pomoć u organizaciji, a da će u organizaciju vašera biti uključena kompanija koja ispunjava uslove za organizaciju vašera/sajmova kako bi isti bio organizovan po zakonu.

Vijećnici su ovaj zahtjev jednoglasno podržali i dali zeleno svjetlo za održavanje vašera u Puračiću.

Ipak, vijećnik Hasan Ibrakić (SDP) zatražio je da se vijećnici donesu zaključak da se vašer organizuje transparentno i da građani MZ Puračić po prvi puta znaju gdje odlazi novac od vašera. Ibrakić je zatražio da organizator na kraju manifestacije, Gradskom vijeću od kojeg traži dozvolu i parcele na usputanje, dostavi finansijski izvještaj održanog vašera.

Vijećnici Socijaldemokrata BiH, Demokratska fronta, PDA, Stranke za BiH i pripadnik nacionalne manjine (Armando Osmanović) su bili suzdržani tj. protiv prijedloga da organizator ima obavezu dostaviti finansijski izvještaj, dok su vijećnici SDP-a i SDA bili za ovaj prijedlog.

Ibrakić je iznenađeno prokomentarisao glasanje vijećnika “većine”:

Jedna od tema kada je bila aktuelna PETLJA, bio je i Purački vašer. Neki su govorili: HAPSIT ĆEMO, govorili su hoćemo da se zna gdje ide narodni novac. Ovo glasanje je pokazalo da bivši drugovi ne žele da se zna gdje ide narodni novac. 

Vijećenici “većine” odbili prijedlog da organizator vašera u Puračiću podnese finansijski izvještaj!?

The post Vijećenici “većine” odbili prijedlog da organizator vašera u Puračiću podnese finansijski izvještaj!? first appeared on SodaLIVE.ba / Već drugu deceniju zajedno!.

sodalive.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU