Više od 21 milion KM za rekonstrukciju postojećih dionica u Tuzlanskom kantonu

Sanacija i poboljšanje putne infrastrukture u Tuzlanskom kantonu bila je tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i rukovodstva JP Ceste Federacije BiH. 

Kako su prezentirali iz JP Ceste Federacije, za projekte u Tuzlanskom kantonu ove godine je planirano izdvojiti preko 21 milion KM, a pojedine dionice će svoju rekonstrukciju doživjeti vrlo brzo.

– Naši zahtjevi nisu megalomanski ili fantazijski, niti u ovom kratkom periodu očekujemo neke mega-projekte. Smatramo da u odnosu na ono što izdvajaju građani i privreda TK, sigurno zaslužuju i moraju dobiti mnogo više od onoga što trenutno imamo. Taj minimum jeste rekonstrukcija i sanacija postojećih dionica. Dobili smo čvrsta obećanja da će biti uložen maksimum truda kako bi na određenim ključnim dionicama koje su u katastrofalnom stanju, već ove godine ‘osvanule’ mašine i radnici – kazao je nakon sastanka Halilagić.

Od planiranih projekata, po iznosima se najviše ističu izgradnja traka za spora vozila na dionici Banj Brdo – Simin Han u vrijednosti 2.608.000 KM, sanacija asfaltnog kolovoza na cesti Donja Orahovica – Šićki Brod (1.530.000 KM), te sanacija asfaltnog kolovoza na cesti Šićki Brod – Živinice – Vitalj (1.550.000 KM).

Planirana je i izgradnja ceste Tuzla (Drežnik) – Šićki Brod, odnosno dovršetak izgradnje kružne raskrsnice Lipnica, rekonstrukcija raskrsnice u Gornjoj Kalesiji, poboljšanje sigurnosti prometa u industrijskoj zoni Gradačac, sanacija mosta preko rijeke Suha u Stuparima, sanacija asfalta na cestama Doboj – Donja Orahovica, Živinice 1 – Vitalj i Vitalj – Olovo, kao i na ulazu u Lukavac i dionici Živinice Husino.

Planirana je i rekonstrukcija raskrsnice na cesti M18 u naselju Maline, te rekonstrukcija i dogradnja potputnjaka na magistralnom putu M18 u Živinicama, sanacija mosta preko Ujića rijeke u Kladnju, te mosta na rijeci Drinjači u Gojsalićima, saopćeno je iz Vlade TK. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU