TuzlaZijad Lugavić novi gradonačelnik Tuzle

Zijad Lugavić novi gradonačelnik Tuzle

Predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Slađan Ilić proglasio je pobjedu Zijada Lugavića na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle.

Lugavić je bio kandidat SDP-a, a prema Ilićevim riječima osvojio je više od 50 posto glasova, odnosno između 12 i 13 hiljada glasova od oko 25.000 građana i građanki Tuzle koji su izašli na današnje pijevremene izbore.

Novoizabrani gradonačelnik Tuzle najavio je da će ved od sutra sa svojim timom krenuti u realizaciju datih obećanja.

– Imamo oko 60-ak mjera i aktivnosti, ali, evo, hoću da se obavežem i da kažem da ćemo uraditi i više od toga jer to građanke i građani Tuzle zaslužuju. Radit ćemo na svim onim stvarima koje smo potencirali u kampanji. Vrata Gradske uprave bit će otorena za sve tokom, ali i poslije radnog vremena jer želimo sa građankama i građanima, privrednicima, nevladinim organizacijama… kreirati ambijent za napredak našeg grada – rekao je Lugavić.

Prema tvrdnjama GO SDP-a svi preostali kandidati nemaju zbirno 50 posto glasova koliko je dobio Lugavić, a kandidati su bili Mirnes Ajanović, Omer Berbić, Almir Arnaut, Halid Žigić i Derviš Čičko.

rtvtk.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img