Adnan Bjelić, kandidat za gradonačelnika Srebrenika upriličio druženje sa mladima – .

adnan bjelić, kandidat za gradonačelnika srebrenika upriličio druženje sa mladima – .

Kandidat koalicije “UJEDINJENI ZA SREBRENIK” Adnan Bjelić sinoć je u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik organizovao druženje sa građanima, sa akcentom na omladinu.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, na skupu se obratio kandidat za gradonačelnika Srebrenika Adnan Bjelić, koji se zahvalio, posebno mladima, na tome što su prepoznali njegov drugačiji pristup samoj kampanji, a i sutrašnjem radu koji će se zasnivati na komunikaciji s građanima, transparentnosti, poštenju i pravičnosti.

“Posebno je bitno to naglasiti danas kada svima nama stavljaju metu na čelo označavajući nas izdajnicima i čime sve ne, a sve to iz straha od gubitka pozicija i propadanja već dogovorenih talova. Mi ne pripadamo takvom načinu razmišljanja. Naša je vizija prosperitetan Srebrenik u kojem svi mi gradimo svoju budućnost i služimo kao primjer da se časna borba itekako isplati. Od toga nećemo odustati ni milimetar i upravo je to razlog zašto sam vas mlade ostavio za kraj ovog mog i našeg pohoda ka uzvišenijim ciljevima.” istakao je Bjelić

Poseban fokus kampanje, a tako i samog porgrama rada koji je nazvao PLAN60, usmjeren je ka mladima.

“Meni mladi ne služe samo kao sadržaj floskule da na mladima svijet ostaje. Naprotiv, želimo pokazati da sa mladima svijet počinje, da naša borba za jednakost ne traje do predizborne šutnje nego da će ona istinski krenuti, uz Božiju pomoć, 06. februara. Zato ovo nije nikakvo zatvaranje kampanje već početak novog pristupa u izgradnji Srebrenika u kojem je energija mladih pogonsko gorivo za sve novo što dolazi. Poštujemo mi i starije, cijenimo njihov doprinos i njihovo iskustvo će nam svakako dobro doći, nikada nećemo zaboraviti ničiji doprinos, ali za izgradnju modernog društva neophodne su nam kompetencije vas mladih koje stičete kroz savremene oblike obrazovanja i angažmana na poslovima koji do unazad par godina nisu ni postojali” dodao je Bjelić.

Pored Bjelića na skupu su se obratili mladi ljudi iz Srebrenika, koji u svome radu i društvenom angažmanu bilježe uspjehe u raznim sektorima, oni su vođeni dosadašnjim iskustvom u suradnji sa gospodinom Bjelićem prepoznali u njemu čovjeka koji je spreman da vodi Srebrenik putem prosperiteta.

Na kraju, svi su složni u jednom – da ponosno, zajedničkim snagama ujedinjeni nastavljaju borbu za unapređenje životnih uslova u Srebreniku, bez obzira na sve prepreke na putu tog ostvarenja, a potpuno svjesni odgovornosti i težine preuzete obaveze, navodi se u saopštenju.

 

 


studiod.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU