Adrenalinski spektakl u Tuzli: Prva brdska trka ”Grand Prix Tuzla 2021”

Prva brdska trka ¨GRAND PRIX TUZLA 2021¨ održat će se na stazi Stara Majevica u Tuzli u organizaciji tuzlanskog HM Motorsporta

Adrenalinski spektakl u gradu soli će se održati posljednjeg vikenda u 7. mjesecu (31.7. – 1.8.2021.) te će biti bodovan za šampionat Bosne i Hercegovine na brdskim stazama. Trka je uvrštena u kalendar BIHAMK-a za disciplinu A02.

U šampionatu BiH, u navedenoj disciplini, organizuju se 4 trke od čega tri u Republici Srpskoj (Vlasenica, Lopare i Banja Luka) dok je u Federaciji BiH jedina trka koja je opstala – brdska trka “Cazin Great Prix” na stazi Krajiška zmija. Obzirom da, sudeći po infrastrukturi navedene staze, imamo trenutno najbolje uslove za održavanje ovakve vrste sportsko-turističke manifestacije, cilj nam je do 2023. godine u Tuzlu dovesti Evropski šampionat na brdskim stazama – FIA CEZ (Centralna Europska Zona koju sačinjavaju takmičari iz Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova). Generalni pokrovitelj je Grad Tuzla.

https://www.facebook.com/VisitTuzlaNow/videos/4129078207129495

Staza ”Stara Majevica” locirana je na regionalnom putu Tuzla – Čelić, te će na navedene dane biti zatvorena u trajanju od po 8 sati. Start je na nadmorskoj visini 510 m a cilj na 726 m. Visinska razlika staze od starta do cilja iznosi 216 m. Ukupna dužina staze je 3700 m, širina na svim dijelovima kolovoza 6 m. Asfalt je u potpunosti nov. Pojedine zone će, iz bezbjedonosnih razloga, biti dodatno osigurane barikadama.

Na nekoliko lokacija duž staze bit će postavljeni prostori za gledatelje, osigurani i sa redarima. Za sve posjetioce bit će organizovan prijevoz autobusima do mjesta za gledanje trke, te ovim putem želimo obavijestiti sve zainteresirane da se vozilima neće moći kretati dalje od raskrsnice u Doknju, kod škole. Na navedenoj lokaciji, u sklopu igrališta škole i MZ biti će postavljen park vozača te promotivni štandovi naših sponzora, edukacijski materijali, štandovi sa pićem i hranom.

Posjetitelji će se moći upoznati sa takmičarima i njihovim vozilima te će od navedene lokacije sat i po vremena prije početka treninga i trke autobusi voziti ka lokacijama za gledanje utrke, te nakon iste vratiti gledatelje natrag. Pobrinite se da vaša vozila ostavite na sigurnom.

31.07.2021. Subota
07:00 – 10:00 Verifikacija i tehnički prijem,
10:30 – Prva sjednica Sportske komisije,
10:45 – Objava startne liste za trening,
11:00 – Sastanak sa vozačima u parkištu vozača kod OŠ ”Dokanj”,
11:45 – Start plaćenih slobodnih treninga,
30 min po završetku slobodnog treninga – start prvog zvaničnog treninga,
30 min po završetku prvog zvaničnog treninga – drugi zvanični trening,
30 min po završetku drugog zvaničnog treninga – druga sjednica Sportske komisije
18:00 – Objava startne liste za trku
1.08.2021. Nedjelja
11:00 – Ceremonija svečanog otvaranja takmičenja i obraćanje zvanica – Trka – prva vožnja;
30 min po povratku posljednjeg vozača u predstart nakon prve vožnje – Trka, druga vožnja;
30 min poslije završetka druge vožnje – objava privremenih rezultata takmičenja;
60 min poslije završetka druge vožnje – treća sjednica Sportske komisije;
15 min nakon završetka treće sjednice Sportske komisije – objava konačnih rezultata takmičenja;
17:00 – Svečanost dodjele priznanja

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU