Akcija policije: Ukradena vozila u Tuzli i Živinicama pronađena u RS-u

Pronađena Oktavija ukradena na Ircu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Tuzla i Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa policijskim službenicima PS Sokolac su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Teška krađa (otuđenje putničkih motornih vozila), dana 06.10.2021.godine, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Sokocu izvršili pretres stambenih i pomoćnih prostorija, lociranih u Sokocu, a koje koriste LJ.B.,rođen 1959.godine i D.B., rođen 1991.godine, oba iz Sokoca.

Prilikom pretresa pronađeno je putničko motorno vozilo Škoda Oktavia koje je jučer otuđeno u Tuzli u ulici Krečanska, grad Tuzla, kao i veći broj dijelova vozila za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Danas, 07.10.2021.godine, nakon kriminalističke obrade LJ.B. i D.B. su, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (Teška krađa izvršena u mjesecu avgustu 2021.godine u Živinicama, kojom prilikom je otuđeno vozilo Audi Q5), operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti lice D.B., rođen 1986.godine iz RS-a.

Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor, dana 06.10.2021.godine izvršeni su pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija lociranih u općini Prnjavor RS-a, a koje koristi D.B. Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova vozila (vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri, kao i drugi dijelovi vozila marke Audi Q5) .

Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, a po okončanju prema nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj – saopšteno je iz PU MUP-a TK.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU