back to top

Akcija sadnje stabala ‘Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu’

Akcija sadnje stabala u okviru inicijative “Drvo za prijatelja – drvo za Angelinu” organizirana je u Krečanskoj ulici u naselju Irac u Tuzli. U povodu Svjetskog dana gradova, Fondacija tuzlanske zajednice je uz pomoć filantropa i sugrađana obogatila grad s preko 100 sadnica srebrnolistog javora, bijele breze, crvenoliste šljive i smrče.

Inicijativa se  realizira šestu godinu a zahvaljujući nesebičnom zalaganju donatora i volontera do sada je posađeno je preko 1.000 sadnica,saopćeno je iz Fondacijer tuzlanske zajednice.

Koordinator programa filantropije i poduzetništva u Fondaciji  Tuzlanske zajednice Tarik Baraković kaže da se građani  uključuju, u ove projekte noseći se na pozitivan način sa svojim gubicima i bolom.

-Iako je nastala kao akcija ponukana gubitkom koji je naš kolektiv doživio kada nas je napustila kolegica Angelina Hodžić Avramović, kroz vrijeme je inicijativa prerasla u prepoznatljivu građansku akciju i tradiciju Tuzle, pa danas građani stabla sade ne samo u ime onih koji više nisu tu, nego u ime svojih porodica, prijatelja i djece – kazao je.

Baraković kaže da se na ovako stvara ljepše okruženje za nove generacije  i šalje poruka o važnosti očuvanja okoliša.

Akcija je realizirana uz podršku JKP Komunalac, odnosno Grada Tuzla, pokreta mladih “Let’s do it Tuzla”, Mreže aktivnih zajednica i građana.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU