back to top

Aktivnosti Lokalnog tima Gradačac Asocijacije srednjoškolaca u BiH

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (AsuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija, osnovana 4. novembra 2007. godine u Sarajevu. Njena svrha je unapređenje položaja srednjoškolaca u zemlji i okupljanje mladih koji pohađaju srednje škole širom BiH. Inicijativu za osnivanje je pokrenula njemačka fondacija Schuler Helfen Leben (SHL), koja je generalni donator AsuBiH-a. Ova organizacija ima lokalne timove u 72 grada širom BiH čiji je fokus na aktivnostima koje doprinose unapređenju položaja srednjoškolaca u svojim lokalnim zajednicama.

U srcu Bosne i Hercegovine, Lokalni Tim Gradačac iz Asocijacije Srednjoškolaca nastavlja se isticati se kroz svoj predan rad u podršci i promociji mladih. Sa strašću za obrazovanjem i angažmanom u zajednici, naš lokalni tim pokazuje izuzetnu predanost u ostvarivanju pozitivnih promjena. Naš lokalni tim, sastavljen od talentovanih srednjoškolaca, posvećen je unapređenju kvalitete obrazovanja i stvaranju stimulativnog okruženja za mlade u Gradačcu. Kroz raznovrsne projekte, radionice i edukativne inicijative, članovi tima nastoje poticati razvoj vještina, kreativnosti i liderstva među vršnjacima. Jedan od ključnih ciljeva našeg tima je osnaživanje mladih ljudi da prepoznaju svoj potencijal i doprinesu društvenim promjenama. Kroz saradnju s lokalnim školama i institucijama, ostvarujemo značajan uticaj na obrazovni sistem i podstičemo dijalog o pitanjima koja direktno utiču na srednjoškolce.

aktivnosti lokalnog tima gradačac asocijacije srednjoškolaca u bih

Osim toga, Lokalni Tim Gradačac redovno organizuje kulturne događaje, kako bi podstakao zajedništvo i solidarnost među mladima. Naša posvećenost izlazi iz okvira učionica, stvarajući mostove između generacija i promovišući pozitivne vrijednosti među lokalnom zajednicom kao što su redovni sastanci na kojima organizujemo i smišljamo ideje za brojne aktivnosti poput tematskih party-ja i radionica. U proteklom periodu, naš lokalni tim pokazao je izniman entuzijazam kroz niz aktivnosti i inicijativa, stvarajući bogat i inspirativan prostor za mlade. Neki od značajnijih događaja bili su nedavni party-ji koji su okupili Gradačačke srednjoškolce. Ovi dogadjaji nisu samo pružili priliku za opuštanje i zabavu, već su i jačali društvene veze medju mladima. Atmosfera puna smijeha i pozitivne energije ostavila je trajne uspomene među prisutnima. Uz to, Lokalni tim organizuje edukativne radionice koje su usmjerene na razvoj vještina i kreativnosti. Sastanci članova tima su ključni dio organizacije. Tokom tih sastanaka, razmatraju se ideje, planiraju se buduće aktivnosti i raspravlja o pitanjima koja direktno utječu na mlade u Gradačcu. Otvorenost za dijalog i suradnju čini ovaj tim efikasnim i prilagodljivim.

aktivnosti lokalnog tima gradačac asocijacije srednjoškolaca u bih

Lokalni Tim Gradačac izdvaja se kroz svoj angažman u poticanju karijernog razumijevanja među mladima, posebno kroz uspješnu realizaciju Socijalnog dana. Kroz Socijalni dan, mladi su istražili različite radne sfere i dobili mogućnost da donesu informisane odluke o budućem zanimanju. Socijalni dan, kao ključna inicijativa tima, pruža srednjoškolcima dragocjenu priliku da zavire u radnu atmosferu i steknu uvid u osnovne radne procese. Kroz ovu inicijativu, mladi stiču ne samo praktične vještine, već i razvijaju svijest o različitim mogućnostima koje ih čekaju u profesionalnom svijetu. Socijalni dan postaje katalizator za buduće profesionalne odabire, pridonoseći razvoju odgovornih, informisanih i motivisanih mladih ljudi.

aktivnosti lokalnog tima gradačac asocijacije srednjoškolaca u bih

Zainteresovani za pridruživanje našem lokalnom timu mogu to učiniti jednostavno i brzo. Informacije o pridruživanju, aktivnostima i radu tima dostupne su na web stranici AsuBiH-a ili društvenim mrežama gdje potencijalni članovi mogu pronaći planirane aktivnosti i kontakt informacije. Otvorenost, entuzijazam i želja za doprinosom zajednici su ključni elementi koje tim cijeni kod svojih članova.

Instagram: @asubih.gradacac

e-mail: lt.gradacac@gmail.com

/ LT Gradačac ASuBiH – PR menadžer Sumejja Jahić


radiogradacac.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU