Andrej Tadić: Od umjetnosti do humanosti

andrej tadić: od umjetnosti do humanostiRazne su aktivnosti kojima se učenici na raspustu bave, od sportskih igara u gradskim dvoranama do igrama na snijegu, čitanje prigodne literature, ponavljanju nastavnog gradiva i sl.Međutim, ima učenika koji su riješili pokrenuti humanitarnu aktivnost, a to je učinio učenik VII razreda Druge osnovne škole Andrej Tadić.

Za Andreja se može reći da je svestran, jer se bavi glumom petu godinu i imali smo priliku vidjeti ga u nekoliko predstava.Imao je puno uspjeha na polju muzike, svirajući na klaviru osvajao je prva mjesta na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Tokom raspusta Andrej je riješio organizovati humanitarnu izložbu svojih likovnih radova, gdje takođe postiže značajne uspjehe.Slike koje je radio bit će izložene u prostorijama UG Dramski studio Aplauz na Gradskom bulevaru, u blizini Sebilja i to na dan 19.januar od 18 sati.

Zanimljivo je istaći i to da nisu određene cijene slika, već je ostavljeno posjetiocima koji žele slike da sami odrede koliko će ih platiti, a sav novac donirat će Centru za ranu intervenciju “Mali svijet” Lukavac.Gest vrijedan pažnje!

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU