SrebrenikBBBB se vraćaju sa interaktivnom epizodom o bh....

BBBB se vraćaju sa interaktivnom epizodom o bh. izborima

bbbb se vraćaju sa interaktivnom epizodom o bh. izborima
web stranica bbbb.ba.
U klimaksu najsurovije političke kampanje, na dan održavanja Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2. oktobra, kolektiv Helem Nejse emitirat će premijernu epizodu druge polovice ovogodišnje sezone animiranog serijala Bruca Braca Bruda Brada.

Prva od četiri epizode nosi naslov “Glas” i bit će nešto uistinu posebno. Radi se o interaktivnoj animiranoj epizodi; po principu koji je popularizirao serijal Black Mirror sa specijalnom epizodom Bandersnatch, gledatelji će imati priliku sami odlučiti ishod izborne noći.

Za razliku od ranijih epizoda koje je Helem Nejse objavljivao na BBBB Youtube kanalu, epizoda sa temom izbora će biti premijerno prikazana na web stranici bbbb.ba.

Epizoda “Glas” predstavlja dio interaktivnog sadržaja web stranice bbbb.ba.Kreatori serijala Bruca Braca Bruda Brada omogućili su posjetiteljima stranice ulazak u “paralelni birački univerzum” u kojem mogu učestvovati u alternativnom biračkom procesu.

Na stranici je moguće kreirati izgled i program kandidata i partije, te čak stupati u koalicije sa drugim korisnicima stranice. 

Uz karakterističan apsurdni humor koji jezivo podsjeća na grotesknu bh. realnost, Helem Nejse pokušava podići društvenu svijest o izbornom procesu u Bosni i Hercegovini.

bbbb se vraćaju sa interaktivnom epizodom o bh. izborima
“Bosna i Hercegovina je “zemlja kandidata”, a njena politika “sportska disciplina” za kriminalce, bezidejne karijeriste i kabadahije kojima izborna godina daje na bitnosti uprkos nesposobnosti. To je pogotovo jasno za vrijeme predizborne kampanje, kada se truli ideali i laži izlažu na štandovima pijace političkog marketinga. Epizoda “Glas” i proces alternativnih izbora pokazuju naš stav o teroru predizbornog septembra”, naglasili su Helem Nejse.

Helem Nejse će se 1. oktobra, na dan predizborne šutnje, od 12 do 15 sati družiti sa fanovima grupe i animiranog filma ispred Gradske tržnice u Sarajevu.

Copyright © 2022 ISK (Arnel Šarić), All rights reserved.


Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU