eNovostiTuzla vijestiBBI banka donirala...

BBI banka donirala sredstva Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

Bosna Bank International d.d. (BBI) donirala je novac za obnovu Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli

– BBI banka kao društveno odgovorna institucija posebnu pažnju posvećuje najosjetljivijim kategorijama stanovništva. Rado smo se uključili u projekt – Za moje sretnije djetinjstvo i pomogli da djeca bez roditelja u Tuzli dobiju bolje uslove za svakodnevni život – izjavio je prilikom uručenja donacije Almir Zvorničanin, rukovodilac podružnice BBI banke u Tuzli, u sklopu koje djeluju i poslovnice u Gradačcu, Gračanici, Živinicama, Kalesiji i Srebreniku.

-Oglašavanje-

Incijativu ‘Za moje sretnije djetinjstvo’ za obnovu prostorija Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli pokrenula je Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa partnerima.

Kako je kazao koordinator programa filantropije Fondacije tuzlanske zajednice Tarik Baraković, potrebno je uložiti još dosta napora da bi svakom djetetu, bez adekvatnog roditeljskog staranja, bilo omogućeno da živi, raste i razvija se u okruženju punom ljubavi.

– Iako mnogi segmenti tog problema nisu u našim rukama, kao zajednica možemo učiniti da život kakav imaju zajedno učinimo boljim i ljepšim. Prostorije površine 257m2, koje čini prostrana dnevna soba s trpezarijom, šest spavaćih soba sa pripadajućim toaletima i dvije lođe, u lošem su stanju. Raduje nas činjenica da se i BBI Banka pridružila kampanji. Zahvalni smo svima koji su odlučili biti dio ove inicijative, doprinijeti poboljšanju uslova u kojima žive djeca u Domu – kazao je Baraković, saopćeno je iz BBI banke.

DRUGI UPRAVO ČITAJU