04.12.2021
10 C
Tuzla

Besplatna članarina za sve učenike i studente u 2021/22. godini u Gradskoj biblioteci u Srebreniku

-

[ad_1]

Projektom  “UVEDIMO SVAKO DIJETE U BIBLIOTEKU”  članarina u Gradskoj biblioteci u Srebreniku je za sve učenike osnovnih, srednjih škola i studente koji se žele učlaniti besplatna.

Ovaj projekat je na prijedlog gradonačelnika prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća od strane svih vijećnika i ovo je jedinstven i pozitvan primjer na području Tuzlanskog kantona koji daje podstrek učenicima da svojim obrazovanjem grade svoju budućnost i budućnost svoje lokalne zajednice i  domovine Bosne i Hercegovine.

Besplatna članarina za sve učenike i studente u 2021/22. godini u Gradskoj biblioteci u Srebreniku
Besplatna članarina za sve učenike i studente u 2021/22. godini u Gradskoj biblioteci u Srebreniku 2

U prostorijama biblioteke održan je sastanak sa predstavnicima Centra za kulturu i informisanje, svih osnovnih škola i Mješovite srednje škole Srebrenik  gdje je istaknuto kako će se realizacijom ovakvog projekta osnažiti promocija biblioteke, bibliotečkih usluga i uopće promovisanje čitanja, ljubavi prema čitanju i knjizi kod mladih. Svi  učenici i studenti imaju mogućnost da potpuno besplatno mogu ući u čarobni svijet knjige u biblioteci koja je svojevrsna riznica znanja, te se očekuje da će ovu pogodnost iskoristiti u što većem broju.

Za projekat besplatne članarine u Gradskoj biblioteci sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta. Cilj ovog projekta je da što veći broj mladih ljudi iskoristi mogućnost besplatne članarine, te da ova pozitivna praksa bude nastavljena i u narednim godinama.

www.b1tv.ba

U toku sanacija puta na tri lokaliteta u tuzlanskom naselju Nikolići

U tuzlanskom naselju Nikolići, u sklopu projekta interventnih i sanacionih radova, Služba Civilne zaštite Tuzla posljednjih dana vrši sanaciju puta na tri lokaliteta. Riječ je...