Bh. rediteljica razočarana jer se na Panonskim jezerima nije mogla kupati u burkiniju

Bh. rediteljica Nejra Latić – Hulusić jučer je doživjela neugodnu situaciju, kada joj je na kompleksu panonskih jezera u Tuzli zabranjeno kupanje u burkiniju. Prema stavu uprave ovog javnog preduzeća, to je na snazi, kako kažu, iz higijenskih razloga

Svoje iskustvo, vidno razočarana Latić – Hulusić široj bh. javnosti prepričala je putem društvene mreže Facebook, između ostalog, navodeći da joj je tokom potekle nedjelje službena osoba kompleksa panonskih jezera u Tuzli naredila izlazak iz vode jer se kupala u burkiniju.

Kako je dodala, u vodi je bila sa pripadajućim pokrivalom za kosu, koje je, dalje navodi, bez problema koristila u najeltnijim hotelskim bazenima u svijetu.

U svom postu, ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji također dobila informaciju da je od ove godine dozvoljeno kupanje u burkiniju.

Međutim, to su negirali iz uprave Javnog komunalnog preduzeća Pannonica, koji su se oglasili shodno brojnim reakcijama na javno obraćanje Nejre Latić – Hulusić.

Iz Pannonice kažu da na njihovim jezerima nije dozvoljeno kupanje u odjeći ili kupaćoj opremi koja nije u skladu sa propisanom, što je navedeno u izvodu iz pravilnika o kućnom redu o propisanoj opremi za kupanje gostiju, koji je vidno istaknut na sve tri ulazne kapije.

“Taj pravilnik o kućnom redu u ovom obliku egzistira od 2009. godine, pravilo o kupaćoj opremi se primjenjuje od 2003.godine i dobro je poznato svim zaposlenicima Pannonice, a posebno uposlenicima spasilačko-redarske službe i uposlenicima na prodaji ulaznica koji daju informacije gostima o kućnom redu, a posebno o kupaćoj opremi koja se može koristiti prilikom boravka na Panonici”, naveli su iz uprave kompleksa.

Dalje ističu da je uvođenje mjera propisane odjeće za kupanje isključivo iz higijenskih razloga i zbog činjenice da panonska jezera nisu protočne prirodne vode kao i činjenice da je na kompleksu velika koncentracija kupača.

“Postupak redara koji je zviždanjem pištaljkom upozorio gospođu N.H. da krši pravila kućnog reda jer je ušla u vodu drugog jezera u kupaćoj opremi koja u potpunosti pokriva tijelo i glavu, standardni je postupak upozorenja na kršenje pravila kućnog reda koji se primjenjuje i u drugim slučajevima”, naveli su iz kompleksa, dodavši da se upozorenje kupačima izdaje i u slučajevima korištenja lopti, vodenih pomagala, skakanju u vodu, uznemiravanje drugih gostiju… (Klix/A.K.)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU