Živinice„BH sedmice inženjerstva“ u Skenderiji

„BH sedmice inženjerstva“ u Skenderiji

Ovog petka, 09.12.2022.godine, u okviru privrednog sajma Skenderija, V Međunarodne „BH sedmice inženjerstva predstavit će i nagraditi 20 najboljih inženjerskih rješenja od strane BH kompanija za 2022. godinu.

Ovaj projekat osmišljen je vodeći se jasnim ciljem povezivanja inženjerske zajednice i privrede. Prezentacijom uspješnih projekata/proizvoda Made in BiH želja je istaknuti doprinos i značaj kojeg ti projekti reflektuju na poboljšanje života svih građana BiH, globalni uticaj i zapošljavanje u cjelini jednako kao i na privredni razvoj.Tako će 20 najboljih inženjerskih rješenja u 10 kategorija  primit  priznanja za svoje uspjehe i inovacije koje su predstavile u proteklom periodu. Tri specijalna priznanja otići će za projekte na nivou KS, a tri na nivou Federacije BiH.Priznanja odlaze u ruke onima koje je prepoznao i ocijenio stručni žiri od 15 istaknutih inženjera, poduzetnika i profesora a oni pokazuju da i Bosna i Hercegovina u ovoj sferi može pratiti i svjetske trendove.

Svečana ceremonija će se održati u petak, 09.12.2022, KJP Skenderija u okviru Sajma privrede (prostorija za prezentacije) sa početkom u 14:15 sati, a ulaz je otvoren za sve posjetitelje.

Međunarodne „BH sedmice inženjerstva“ su jedinstvena prilika za međunarodno okupljanje predstavnika odnosno predstavnica industrije, proizvodnje, novih tehnologija i izvoznika kao i umrežavanje kompanija u BiH i šire. Ovo je i jedinstvena prilika za kompanije i CEO menadžere, inovatore i kreativce da predstave ali i stručno diskutuju o najnovijim trendovima u inovacijama, tehnologiji, razvoju u praksi novih proizvoda koji podstiču ekonomski održiv razvoj.

 

 

www.zivinice.ba

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU