TuzlaBIHAMK: Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar...

BIHAMK: Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar |

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Poledica je moguća u jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na povoljne vremenske uvjete.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), zbog čega će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


rtv7.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU