Tuzla vijesti TK iz minute u minutuBrže do zaposlenja uz „Job lab“ radionice

Brže do zaposlenja uz „Job lab“ radionice

„Job Lab – Vještine za budućnost“ – edukacijski je program Telemach fondacije namijenjen srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini.

Ciljevi ovog programa su brojni, ali među glavnima su povećanje svijesti o vlastitim potencijalima, ali i sticanje znanja i vještina koje srednjoškolcima omogućavaju veće šanse za zapošljavanje nakon okončanja školovanja. Nakon Travnika i Konjica, radionice su tokom ovog mjesece održane u Čapljini i Gračanici.

Martina Raguž i Jana Tešić učenice su Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara koje su učestvovale na radionici u Čapljini.

<strong>brže do zaposlenja uz „job lab“ radionice</strong>
Brže do zaposlenja uz „Job lab“ radionice

”Drago mi je da sam došla na današnju radionicu, jer bilo mi je jako zanimljivo vidjeti i čuti kako se tržište rada mijenja te koji su sve to poslovi koji će u budućnosti biti traženi”, rekla nam je Martina.

Jana navodi kako je i za nju radionica bila jako zanimljiva.

”Vidjeli smo što sve tržište rada nudi ali i dobili informacije o tome kako biti konkurentan na tržištu rada u poljima u kojima smo stručni. Sigurno ću sa ove radionice ponijeti zanimljive utiske i dobro iskustvo koje će mi zasigurno dobro doći u budućnosti”, rekla je Jana.

Inače, program je prošle godine obuhvatio više od 420 učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Ove bi godine taj broj trebao premašiti 500 učenika, među kojima su i učenici sa područja nekoliko hercegovačkih općina.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Voli nogomet ali je, zbog previše obaveza, na korner.ba zadužen uglavnom za kladionicu i kladioničarske preporuke.

DRUGI UPRAVO ČITAJU