Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiCentralna bajramska svečanost održana u džamiji 'Kralj Abdullah'

Centralna bajramska svečanost održana u džamiji ‘Kralj Abdullah’

-

Centralna  svečanost Muftijstva tuzlanskog povodom Kurban-bajrama održana je u džamiji “Kralj Abdullah” u Tuzli. 

Bajram-namaz je predvodio  i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. 

– Da su zahvalnost i poniznost pred Gospodarom svjetova, a plemenitost i odgovornost prema ljudima i svemu što je stvoreno, suštinske odlike čiste ljudske prirode, najsnažnije nas podučavaju i podsjećaju ibadeti naše vjere. Pored svakodnevnih ibadeta, u ovom blagoslovljenom mjesecu zul-hidždžetu, takav smisao nalazimo u propisima hadža i kurbana. Njihova važnost je neizmjerna za naš individualni, ali i porodični i društveni život i sudbinu. Već drugu godinu smo iskušani, kao rijetko kada u povijesti, jer zbog pandemije i ograničenog broja hodočasnika ne prisustvujemo blagoslovljenom skupu i hadžskim obredima na Arefatu i učasnim haremima Mekke i Medine. 

Neka vam Allah Uzvišeni podari dobro zdravlje i uputi vas na djela koja će vas ispuniti neprolaznim zadovoljstvom i srećom.

Svima vama, povodom Kurban-bajrama, upućujem srdačne čestitke, s pozivom da našu bajramsku radost podijelimo sa svim ljudima – kazao je u svojoj bajramskoj čestitki muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

Bajram namaz u svim džamijama u Tuzlanskom kantonu klanjan je u 05.56 sati. 

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...