TuzlaTuzlak Damir Šehanović doktorirao u Francuskoj o temi...

Tuzlak Damir Šehanović doktorirao u Francuskoj o temi filmskih festivala na Balkanu kao platformi kulturne diplomatije

Damir Šehanović stipendista Vlade Francuske

Poznati bosanskohercegovački novinar i komunikolog, Damir Šehanović, odbranio je na prestižnom francuskom Bordeaux Montaigne Universitet doktorsku tezu pod nazivom „Film festivals as platforms of cultural diplomacy in the Balkans (2010-2020): The soft power of national image branding and cultural public relations“ (Filmski festivali na Balkanu kao platforma kulturne diplomatije (2010-2020): Meka moć brendiranja nacionalnog imidža i Odnosi s javnostima u kulturi).

Kao stipendista Vlade Francuske, trogodišnji doktorski studij pod mentorstvom Divine Frau Meigs i Alaina Kiyindoua, pohađao je u kodirekciji Univerziteta u Bordeauxu i pariškog Univerziteta Sorbonne Nouvelle. Odbranom rada stekao je zvanje doktora nauka iz oblasti informacijsko-komunikacijskih znanosti.

-Zahvalan sam za priliku da sarađujem i učim od profesora kakvi su Divina Frau Meigs i Alain Kiyindou. Znanja i iskustva stečena u Francuskoj želim dijeliti s bosanskohercegovačkim studentima. Vjerujem da ću vrlo brzo naći svoje mjesto u akademskoj zajednici, što je i bio jedan od ciljeva kada sam upisao doktorat, kazao je Šehanović nakon svečanosti.

Ocjenjivačkom komisijom predsjedala je profesorica Lejla Turčilo sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, a pored nje članove žirija za odbranu doktorske disertacije činili su mentori Divina Frau Meigs, Alain Kiyindou te profesorice francuskog Univerziteta Aix-Marseille, Natacha Cyrulnik i Rayya Roumanos sa IJBA Bordeaux Montaigne. (Fena)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU