ŽiviniceDanas počinje 2. Guitar fest

Danas počinje 2. Guitar fest

danas počinje 2. guitar fest

Večeras će se u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla održati koncert otvorenja 2. Internacionalnog festivala klasične gitare. Od 20:30h će nastupiti Zoran Krajišnik, nakon koncerta na platou HKC-a će svirali Muris Varajić.

if (ad.getBoundingClientRect().width) { adWidth = ad.getBoundingClientRect().width; // for modern browsers } else { adWidth = ad.offsetWidth; // for old IE }

/* Replace ca-pub-XXX with your AdSense Publisher ID */ google_ad_client = "ca-pub-7640687503730405";

/* Replace 1234567890 with the AdSense Ad Slot ID */ google_ad_slot = "9063417677";

/* Do not change anything after this line */ if ( adWidth >= 600 ) google_ad_size = ["600", "250"]; /* Leaderboard 970x90 */ else if ( adWidth >= 468 ) google_ad_size = ["468", "60"]; /* Leaderboard 728x90 */ else if ( adWidth >= 336 ) google_ad_size = ["336", "280"]; /* Banner (468 x 60) */ else if ( adWidth >= 300 ) google_ad_size = ["300", "250"]; /* Large Mobile (320 x 100) */ else google_ad_size = ["250", "250"]; /* Button (125 x 125) */

document.write ( '' );

Drugi internacionalni festival gitare Tuzla će se održati u periodu od 07.08. do 10.08. u sklopu kojeg će se održati masterclass, koncerti, muzičke diskusije i promocija instrumenta.

Guitar Fest Tuzla počinje svečanim otvorenjem 07. augusta , koncertom legendarnog gitariste i profesora na akademiji u Novom Sadu, Zoranom Krajišnikom. Otvorenje i koncert će se održati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20:30h. Poslije otvorenja organizovano je druženje uz after koncert Murisa Varajića na platou Hrvatskog kulturnog centra sa početkom u 21:30h.

Drugi dan festivala predstavit će nam se koncertom virtuoz Goran Krivokapić, jedan od trenutno najtraženijih gitarista na svijetu.

Za treći dan festivala publika će imati priliku prisustvovati koncertu koji će izvesti Edin Karamazov, umjetnik koji je ostvario jednu od najzapaženijih karijera u svijetu klasične muzike. Karamazov je nastupao sa Stingom i mnogim drugim imenima svjetske scene.

Zadnji dan festivala održat će se koncert polaznika masterclass-a i zatvaranje festivala.Svi koncerti će se održavati u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 20.30h.

Guitar Fest je sastavni dio Festivala mladih Tuzla. Prvi Festival mladih je u Tuzlanskom kantonu okupio hiljade mladih ljudi. Održano je preko 30 aktivnosti u saradnji sa 30 organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, ove godine će Festival realizovati preko 50 aktivnosti u oblastima umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije itd. Krajnji cilj ove inicijative je da Tuzla postane Europska prijestolnica mladih.
Pored koncerata, tokom trajanja festivala isplanirane su cjelodnevne aktivnosti: (masterclass, kamerna muzika , orkestar gitara i predavanja na temu).

Aktivnosti će moderirati učesnici kojima će se pridružiti predavači Emir Ibrakić te tuzlaci Elvis Sivčević i Sanel Redžić.Tokom festivala biće upriličene promocije instrumenata i gitarskog potrošnog materijala: (Zoran Kuvač, Yamaha,Gewa, Hannabach).
Prijave su otvorene u dvije kategorije: za aktivno i pasivno učešće.

Aktivno učešče je za učenike koji će direktno učestvovati u masterclass-u, pasivno učešće podrazumijeva ulazak na koncerte i pasivno praćenje masterclass-a./M.Kovačević/

 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU