Delegacija Vlade TK u Srebreniku o prioritetnim projektima

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu s premijerom Kadrijom Hodžićem, danas je posjetila Srebrenik povodom nekoliko prioritetnih projekata kojima Vlada nastoji uravnotežiti razvoj i raditi na dobrobiti svih građana kantona.

– Grad Srebrenik je u središtu regionalnog ravnomjernog razvoja Tuzlanskog kantona koji ova Vlada zagovara, i u čije ime smo za ovu godinu predvidjeli transfere od 1,34 miliona KM – kazao je Hodžić.

Sastanak je bio prilika da se detaljnije razgovara o ulaganjima u putnu, kanalizacionu i vodnu infrastrukturu, dogradnju Općinskog suda u Srebreniku, socijalna stanovanja i čitav niz infrastrukturnih projekata koje je Vlada TK putem resornih ministarstava planirala realizirati u Gradu Srebreniku.

– Ono što je primarno i što je bio dogovor na današnjem sastanku da se posebno posvetimo nekoliko projekata za koje smatramo da su važni i za Srebrenik i za cjelokupni TK, a to je ova putna infrastruktura – rekao je Hodžić.

Naglašavajući da „u tom kontekstu govorimo o rekategorizaciji nekoliko lokalnih puteva u regionalne. O vrlo važnom projektu autoceste Tuzla – Brčko – Orašje, gdje značajna trasa prolazi kroz Srebrenik. Ovo je bila prilika da počnemo razgovore gdje bi ta trasa bila locirana.“

Istaknuto je da je “putna deblokada” građana TK i mogućnost da se izgradnjom brze ceste ubrza razvoj gradova okruženja zajednički interes, te da je neophodno ujedinjeno nastupiti i zajedničkim naporima praviti javno zagovaranje prema Vladi FBiH.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović kazao je da su kao domaćini delegirali veoma bitne teme za građane Srebrenike među kojima je i iskorištenje kapaciteta i stavljanja u funkciju poslovne zone Brezje kao jednog od najbitnijih poslovnih agregata Srebrenika.

Delagacija Vlade posjetila je i lokalitet Okresanice na Majevici gdje se gradi sportsko-rekreativni kompleks i Stari grad Srebrenik – Gradinu, saopćeno je iz Vlade TK. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU