TuzlaDerviš Čičko: U Tuzli se istina prikriva ideologijom,...

Derviš Čičko: U Tuzli se istina prikriva ideologijom, vrijeme je za okretanje novog lista

Derviš Čičko jedan je od onih koji pretenduju na poziciju gradonačelnika Tuzle, a o svojoj kandidaturi na prijevremenim izborima govorio je tokom konferencije za medije u četvrtak.

Derviš Čičko našao se među šest kandidata za gradonačelnika Tuzle na prijevremenim izborima koji će biti održani 5. februara ove godine.

Kako je kazao na konferenciji za medije, u proteklih 20 godina ideologijom su se pokušavali prikriti problemi koji postoje u gradu soli, međutim, krajnje je vrijeme za promjene. Sebe vidi kao osobu koja može donijeti napredak.

“Vrijeme je da se nakon 20 godina obznani istina, može se reći da je u ekonomskom smislu naš grad u ogromnom zaostatku. U Tuzli nema industrijsko-privredne zone, a grad kao društveno-politička zajednica bilježi sveukupni gubitak na godišnjoj razini i do 350 miliona KM. Kada se pogleda u ekonomsko-razvojnu sferu, to je poražavajući podatak”, kazao je Čičko.

Kao nezavisni kandidat za gradonačelnika Tuzle na prijevremenim izborima, Čičko je istaknuo da se grad soli mora početi baviti realnim životom.

“Grad se mora početi baviti komunalijama, zaustavljanjem nepotizma i korupcionaštva koje je prisutno u javnim preduzećima i Gradskoj upravi. To nema veze sa uposlenicima, već onima koji to vode. Tuzla mora okrenuti jedan novi list, odnosno okrenuti se realnom životu”, dodaje Čičko.

Smatra da se problem pouzdanosti centralnog grijanja također mora riješiti, kao i da je neophodno provesti direktne lokalne izbore u mjesnim zajednicama, uz racionalizaciju Gradske uprave.

“Također, mora se povesti računa i o ulaznom dijelu budžeta, što se odnosi na ekonomsko-razvojnu politiku jer Tuzla realnog sektora nema. Na tome se mora uraditi nešto jer nećemo moći finansirati sve ostalo, poput sporta, kulture i slično”, naglasio je on.

PROČITAJTE:  Istinski spektakl u Tuzli: Zabranjeno pušenje na krovu Tuzlanke

Tokom konferencije za medije istaknuto je da Čičko ima bogatu radnu i sportsku, kao i biografiju javnog djelovanja te organiziranja velikih poduhvata, poput obnove doma u tuzlanskom naselju Kreka.

Prijevremeni izbori u Tuzli će biti održani 5. februara ove godine, a nakon što je ostavku na tu funkciju podnio Jasmin Imamović, koji se sada nalazi na poziciji zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. (Izvor: Klix/A.K.)

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Alem Sinanovic
Alem Sinanovichttp://www.tnt.ba
Alem Sinanović je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija TNT Grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU