Dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na Sajmu šljive | .

dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na sajmu šljive | .


Trećeg dana 49. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu dodijeljene su medalje za kvalitet izloženih proizvoda. Ocjenu kvaliteta je vršio Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu. Zlatne medalje je uručio Ensar Mešanović, direktor “Sajma šljive 2022.”.

 

Komisija za senzornu ocjenu kvaliteta propisanim metodama ocijenila je šifrirane uzorke i dostavila rezultate prof. dr. Nermini Spaho, koja je utvrdila prijedlog dodijele medalja za kvalitet izloženih proizvoda na ovogodišnjem Sajmu šljive.

 

Prema ocjenama Komisije, zlatnu medalju su dobili uzorci: Irianian Rose, hidrolat (Boms-expo, Benjamin Nuhanović), Matični sok od aronije (PPG Šerić Garevac, Modriča), Ekstra djevičansko maslinovo ulje (Alimeana Zeytinagi Natural Sizma, Turska) i Kiselo vrhnje sa 22,5% mliječne masti.(Meggle doo Bihać).

 

Srebrenu medalju je osvojio uzorak Ala dimljeni kajmak firem Meggle. Najveći broj bodova je dobio uzorak Kiselo vrhnje za svježi sir 22,5% m.m i ovaj proizvod je proglašen ukupnim pobjednikom Sajma šljive.

 

Ovo nam je prva godina učestvovanja na Sajmu šljive u Gradačcu. Naša firma se prositre na 1750 kvadratnih metara. Dnevno obrađujemo dvjesto tona maslina, a od toga dobijamo 80 tona ulja na dnevnoj bazi. Prije nego smo došli, jednu količinu ulja smo poslali na analizu na Univerzitet u Sarajevu na Poljoprivrednom fakultetu. Ugodno smo iznenađeni i počašćeni zlatnom medaljom. Mislim da ne treba da pričamo o sebi, a bitno je šta misle naši kupci. Ta zlatna medalja za kvalitetu dovoljno govori o tome kakvo je naše ulje i na kojem principu mi radimo, kaže Muhamet Ugur iz firme Alimeana Zeytinagi Natural Sizma.

 

Ovo je naše četvrto učešće na Sajmu šljive i treća medalja. Naš rad I trud se isplati. Svoje proizvode plasiramo isključivo preko sajmova i preporuku ljudi. Naše porodično poljoprivredno gazdinstvo Šerić PPG je naša sirovina, rekla je Gordana Stanišić iz PPG Šerić Garevac, Modriča.

dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na sajmu šljive | . dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na sajmu šljive | .

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU