Dom zdravlja Tuzla nastavlja saradnju sa Udruženjem “Hrabro srce”

Direktor Dom zdravlja Tuzla, prof. dr Samir Mačković, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima Udruženja roditelja djece i osoba sa smetnjama u razvoju „Hrabro srce“.

Riječ je o nastavku saradnje i sagledavanju realnog stanja na terenu, posebno kada su u pitanju potrebe članova i članica udruženja. Posebno je bilo riječi o grupnom i individualnom radu defektologa i logopeda. Dogovoreno je da se utvrdi trenutno stanje, a potom će realizaciju preuzeti Centar za parologiju sluha, glasa i govora Doma zdravlja Tuzla.

Razgovarano je i o drugim temama, kako i na koji način omogućiti djeci, prije svega, onoj kojoj se pruža zdravstvena usluga da se na neki način obezbijedi lakši pristup kroz nekoliko segmenata ( od prostora do vizuelizacije i načina pristupa). Zagrliti različitosti je veoma bitan i važan dio ljudske svijesti koji ne dolazi sam nego ga moramo na neki način donijeti zajedničkim incijativama i projektima, ali koristeći i medijske i svake druge resurse, rečeno je ovom prilikom.

Prof.dr Samir Mačković, direktor ustanove, istakako je kako će Dom zdravlja učiniti sve i dati resurse koje je u mogućnosti i u zakonskim okvirima kako bi članovi ovoga udruženja imali što bolju zdravstvenu zaštitu. Dr Mačković je naglasio kako se već osjeti unapređenje saradnje sa svim udruženjima, pa tako i sa ovim. Istakao je i kako je kod zdravstvenih radnika posebna osjetljivost na ovu kategoriju, posebno djece, te žele dati svoj doprinos na svaki mogući način.

(RTv7)

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU