Donacija Addiko banke JU Dječiji vrtići Mostar

Donacija Addiko Bank Sarajevo je ostvarena u okviru inicijative Ambasade SAD u BiH da se umjesto podrške organizaciji proslave Dana nezavisnosti SAD i ove godine doniraju sredstva onima kojima su najpotrebnija, nabavila namještaj za JU Dječiji vrtići Mostar.

Ambasada SAD je, zbog aktuelne epidemiološke situacije odustala od organizacije proslave Dana nezavisnosti i pozvala kompanije da doniraju sredstva lokalnoj zajednici. Mostarski mališani dobili su dva nova krevetića i 16 dječijih stolica u okviru ove inicijative.

donacija addiko banke
Donacija Addiko banke JU Dječiji vrtići Mostar

Ova donacija Addiko banke je samo jedan vid podrške društvenoj zajednici

Mališanima koji borave u mostarskim vrtićima  olakšali smo boravak kroz nabavku namještaja koji im je u ovom trenutku bio neophodan. Zadovoljstvo mi je što smo  još jednu akciju Addiko Cares, ovaj put u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH, realizovali u Mostaru“, istakla je Stanka Trubarac, voditeljica poslovnice Addiko banke u Mostaru.

„Donacija Addiko banke znači nam u materijalnom smislu ali još više u smislu da je naš rad prepoznat kao vrijedan potpore i stoga smo posebno zahvalni. Addiko banka je i ranijih godina u sklopu Svjetskog dana štednje organizirala likovne radionice za našu djecu. Sretni smo što u našem okruženju imamo ovako društveno odgovornu banku“, istakla je Danijela Kegelj, ravnateljica JU Dječiji vrtić Mostar.

donacija addiko banke
Donacija Addiko banke JU Dječiji vrtići Mostar

Donacija namještaja za Dječije vrtiće Mostar druga je donacija koju je Addiko Bank Sarajevo realizovala ove godine u sklopu inicijative Ambasade SAD. Nedavno je uručena donacija OŠ Skender Kulenović u Zenici, a u narednom periodu će biti realizovana donacija i u Tuzli.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Una
Unahttps://eNovosti.ba
Una je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati najnovije vijesti iz Tuzle i ostalih gradova.

DRUGI UPRAVO ČITAJU