02.12.2021
10 C
Tuzla

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo

-

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo naziv je prezentacije kojom su predstavljena dosadašnja iskustva Addiko Bank Sarajevo na 13. Konferenciji o održivom razvoju koja se održala tokom protekla dva dana u Zagrebu.

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo
Addiko Bank Sarajevo

Konferencija je održana u  hibridnom formatu, a tematski je pokrila ključna područja održivosti, kao što su klimatske promjene,  održivo finansiranje, izvještavanje o održivosti, društvenoj pravdi i odnosima prema zaposlenicima,  industrijske i politike raznolikosti, te prirodnom kapitalu.

Fokusiranost na bitno, efikasnost i jednostavna komunikacija su osnovne vrijednosti naše kompanije, koje u odnosima sa zaposlenima podrazumijevaju njihovu aktivnu ulogu u inoviranju i digitalizaciji, visoke etičke i druge standarde, snažnu orjentisanost na promociju internih potencijala, te zajedničko obilježavanje svih uspjeha“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo i dodao da Banka kontinuirano radi na poboljšanju radnog okruženja.   

Društvena odgovornost u radnoj okolini – praktična iskustva Addiko Bank Sarajevo
Addiko Bank Sarajevo

Govoreći o društveno odgovornim aktivnostima i uključenosti zaposlenika Addiko Bank Sarajevo u njihovu realizaciju, Jildizlar je posebno istakao Addiko Cares, kao krovnu aktivnost korporativnog volontiranja, zatim akciju „Jedan paketić za jedan osmijeh“ namijenjenu bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci koju ova banka provodi duže od deceniju, te Addiko porodični dan namijenjen djeci zaposlenika.

Zima u Tuzli: Počelo ukrašavanje Trga slobode i postavljanje zimskih kućica

Na tuzlanskom Trgu slobode 10. decembra počinje tradicionalna manifestacija Zima u Tuzli, koja će trajati do 09. januara 2022. godine. Danas je počelo postavljanje kućica,...

Preminuo je Salih Tučić