back to top

Dvije osobe uhapšene zbog prodaje droge u Lukavcu, pronađeno i oružje

Akcija policije

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su radeći redovne poslove i zadatke na sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata na području grada Lukavac koju koriste D.B., rođen 1983.godine i M.M., rođen 1989.godine, kao i osoba zatečenih na licu mjesta.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: poluautomatska puška call 7,62 mm sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 5 metaka, vazdušna puška s optičkim nišanom, 1 pištolj CZ M 57, 4 pakovanja različite veličine od pvc. folije u kojima se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pvc. pakovanja različite veličine u kojima se nalazila bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, novac u ukupnom iznosu od oko 1400 KM i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nakon izvršenih radnji pretresanja, dvije osobe su lišene slobode (D.B. i M.M.) i privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz odgovarajući Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je D.B. počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a M.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MUP-a TK.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU