SrebrenikDZ Srebrenik: Nabavljeni uređaji za reanimaciju za sve...

DZ Srebrenik: Nabavljeni uređaji za reanimaciju za sve područne ambulante – Radio Studio D ::: 99,40 i 97,40 FM

dz srebrenik: nabavljeni uređaji za reanimaciju za sve područne ambulante – radio studio d ::: 99,40 i 97,40 fm

JZU Dom zdravlja realizovala je projekt kupovine defibrilatora – uređaja za reanimaciju koji se koriste u hitnim slučajevima zastoja rada srca.

Nabavljeno je 6 novih i najsavremenijih automatskih uređaja koji će biti raspoređeni u sve područne ambulante na području Srebrenika kako bi se u kritičnim situacijama moglo intervenisati odmah na licu mjesta ne čekajuću ekipu hitne pomoći, s obzirom da su u tim situacijama minute pa i sekunde dragocjene. Ovi uređaji pružaju mogućnost reanimacije i spašavanja života do dolaska ekipe hitne pomoći i na ovaj način  povećava se  broj preživjelih osoba u slučajevima zastoja rada srca.

-“Vrijednost nabavljenih uređaja je oko 20 000 KM i mi smo na ovaj način postali jedini Dom zdravlja na području Tuzlanskog kantona koji će imati ovakve uređaje raspoređene u svim područnim ambulantama. Za nas je ovo veoma značajno, jer u situaciji da se desi hitan slučaj npr. u ambulanti u Tinji, reanimacija će se moći uraditi odmah na licu mjesta, bez čekanja sanitetskog vozila i uređaja koji bi trebao doći iz hitne službe koja se nalazi u centru grada. To vrijeme čekanja sanitetskog vozila često može značiti razliku između života i smrti ili trajnih posljedica  i u tom smislu nabavka ovih uređaja veoma je značajna”, rekla je Azra Imširović, direktorica JU Dom zdravlja Srebrenik.


studiod.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU