back to top

EKV Krug Tribute u Clubu Palma u Tuzli

Ekatarina Velika – EKV ostavila je snažan trag u cjelokupnoj regionalnoj rok sceni , definitivno obilježila 80-te i mnogim bendovima služi kao uzor u njihovom stvaralaštvu.

Koncertom u Palmi/Dom mladih Tuzla želimo obiljeziti dvadeset devetu godisnjicu od prerane smrti Milana Mladenovića, pjevača i gitariste EKV-a i to nastupom, tuzlanskoj publici jako poznatog, benda KRUG, kojeg čine i članovi bivše Ekatarine Velike.

KRUG je nastao u proljeće 2006. godine i osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni. Zajednicka im je ljubav prema muzici, umjetnosti i postovanje prema jednom od najvecih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih zivota.

U vrućoj atmosferi Kluba mladih Palma/Dom mladih Tuzla, održaćemo koncert u znak sjećanja na kultni bend Ekatarina Velika i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenljivosti, pružimo mogucnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da dio tog duha osjete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo . “Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini , prijateljima i publikom podijelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama”, kazu članovi benda.

Članovi KRUGA su:
MARKO MILIVOJEVIĆ, bubnjar sa najduzim stazom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.
DRAGIŠA USKOKOVIĆ ĆIMA, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju zivih svirki u to vreme , bas gitara.
NEMANJA DAŠIĆ, vokal i gitara, ex “Vampiri “
DEJAN TOMOVIĆ TOMKE, klavijature , sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko kultnih beogradskih grupa .

Vidimo se u subotu 4.novembra/21 h.
Predprodaja ulaznica CD SHOP MIDO – 12 KM

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU