Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiEvidentno poboljšanje epidemiološke situacije u TK po svim parametrima (VIDEO)

Evidentno poboljšanje epidemiološke situacije u TK po svim parametrima (VIDEO)

-

Skupština Tuzlanskog kantona prihvatila je jednoglasno Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa na području tog kantona.

Evidentno je poboljšanje epidemiološke situacije po svim parametrima u toku ovog mjeseca, rekao je novinarima ministar zdravstva TK Božo Jurić, govoreći o analozi navedene Informacije.

– U 22 dana ovog mjeseca imali smo 150 registriranih pacijenata pozitivnih na Covid-19, a procenat pozitivnih na ukupan broj testiranih je nešto veći od tri posto, što je značajno smanjenje u odnosu na prethodni period – navodi Jurić.

Smanjuje se broj umrlih pacijenata od posljedica infekcije koronavirusom, kao i broj hospitaliziranih pacijenata na UKC-u Tuzla, gdje je trenutno osam hospitaliziranih pacijenata od kojih su dva na mehaničkoj ventilaciji.

Danas je prezentirana i Informacija o vakcinaciji na području TK.

Vakcine kontinuirano pristižu i vakcinacija se provodi u skladu s Planom koji je usvojio Federalni zavod za javno zdravstvo, kaže Jurić.

S obzirom na to da na području TK nisu vakcinisane sve osobe starije od 60 godina, a koje su se prijavile za vakcinaciju, i njihova vakcinacija se i dalje odvija.

Otpočela je vakcinacija osoba mlađih od 60 godina sa hroničnim oboljenjima, ide paralelno vakcinacija i jedne i druge skupine, dodao je, poručivši da je problem količina vakcina s kojima TK trenutno raspolaže, te da je ovaj kanton trenutno limitiran.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

(VIDEO) Najaktuelnije danas iz Tuzlanskog kantona

Najaktuelnije vijesti danas iz Tuzlanskog kantona pročitajte u nastavku... Na prostoru Tuzlanskog kantona evidentiran je 201 novi slučaj zaraze korona virusom. Najviše novozaraženih je u Tuzli...