VijestiEvidentno poboljšanje epidemiološke situacije u TK po svim...

Evidentno poboljšanje epidemiološke situacije u TK po svim parametrima (VIDEO)

Skupština Tuzlanskog kantona prihvatila je jednoglasno Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa na području tog kantona.

Evidentno je poboljšanje epidemiološke situacije po svim parametrima u toku ovog mjeseca, rekao je novinarima ministar zdravstva TK Božo Jurić, govoreći o analozi navedene Informacije.

– U 22 dana ovog mjeseca imali smo 150 registriranih pacijenata pozitivnih na Covid-19, a procenat pozitivnih na ukupan broj testiranih je nešto veći od tri posto, što je značajno smanjenje u odnosu na prethodni period – navodi Jurić.

Smanjuje se broj umrlih pacijenata od posljedica infekcije koronavirusom, kao i broj hospitaliziranih pacijenata na UKC-u Tuzla, gdje je trenutno osam hospitaliziranih pacijenata od kojih su dva na mehaničkoj ventilaciji.

Danas je prezentirana i Informacija o vakcinaciji na području TK.

Vakcine kontinuirano pristižu i vakcinacija se provodi u skladu s Planom koji je usvojio Federalni zavod za javno zdravstvo, kaže Jurić.

S obzirom na to da na području TK nisu vakcinisane sve osobe starije od 60 godina, a koje su se prijavile za vakcinaciju, i njihova vakcinacija se i dalje odvija.

Otpočela je vakcinacija osoba mlađih od 60 godina sa hroničnim oboljenjima, ide paralelno vakcinacija i jedne i druge skupine, dodao je, poručivši da je problem količina vakcina s kojima TK trenutno raspolaže, te da je ovaj kanton trenutno limitiran.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

DRUGI UPRAVO ČITAJU