Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiEvo koja je općina najviše vakcinisala stanovnika u TK

Evo koja je općina najviše vakcinisala stanovnika u TK

-

Prema današnjem izvještaju Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, do sada je vakcinisano 25 procenata stanovnika, osoba starijih od 18 godina. 

Prednost u vakcinaciji ima općina Doboj Istok, gdje je nešto više od 50 posto stanovnika primilo bar jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

Slijede Tuzla sa 28 posto, Gračanica i Banovići sa po 25 posto, Kladanj 23 posto, Lukavac 22 posto, Živinice i Kalesija 21 posto, Gradačac,  Teočak i Čelić 20 posto, a najmanje vakcinisanih je u Srebreniku 19 posto i Sapni svega 11 posto stanovnika je primilo jednu dozu vakcine protiv Korona virusa.

Ukupno je na TK aplicirano 151.979 doza. Prvom dozom je vakcinisano 91.076 stanovnika, sa obje doze je vakcinisano 60.903 stanovnika.

Za sedam dana u Tuzlanskom kantonu je aplicirano 10.498 doza.

Iz Ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke slike apeluju na stanovništvo da se vakcinišu, dok uporedo vrše pripreme za otvaranje druge Covid bolnice zbog skoro popunjenog kapaciteta prve.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...