Tuzla vijestiFestival mladih u Tuzli parada znanja i kreativnosti

Festival mladih u Tuzli parada znanja i kreativnosti

 Festival mladih u Tuzli otvoren je već deveti dan, nudeći raznolike  aktivnosti od edukativnih do sportskih i umjetničkih sadržaja, a sve s ciljem upoznavanja zajednica sa mogućnostima i znanjem kojim mladi raspolažu u Tuzlanskom kantonu

Mladi žele dobiti priliku u svojoj zemlji i svojim zajednicama i u tome učestvuje dvadeset organizacija.

– Dosadašnje aktivnosti u organizacijskom smislu su prošle odlično. Jedino što je na neki način poremetilo Festival jeste kiša, ali smo pronašli adekvatna rješenja za organizaciju događaja koje je nevrijeme obuhvatilo. Festival je sačinjen od aktivnosti koje su planirane u prostorijama naših partnerskih organizacija, tako da event-i nastavljaju sa svojim planom – izjavio je Miran Kovačević uime Festivala mladih u Tuzli.

-Oglašavanje-

Festival mladih, prezentacija njihovih talenata i znanja bit će nastavljena i u septembru, a učesnici će uživati u radionicama poput IT, preduzetništvo, sport, ples i omladinski aktivizam.

– Smatram da je ovo odličan model po kojem svaka lokalna zajednica u TK može istražiti mogućnosti omladinskog sektora. Sretni smo što je sa nama na prvom Festivalu mladih više od 20 organizacija koje su odlučno i hrabro pokrenule programe – izjavio je Kovačević.

Cijela festivalska priča bit će zaokružena samitom mladih gdje će biti donijet dokument kojim se želi osnažiti politika prema mladima u Tuzlanskom kantonu.

Popularno ovih dana