Tuesday, October 26, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiFilm 'Južni vetar 2: Ubrzanje' otvara 10. Tuzla Film Festivala

Film ‘Južni vetar 2: Ubrzanje’ otvara 10. Tuzla Film Festivala

-

Projekcijom jednog od najgledanijih balkanskih filmova “Južni vetar 2: Ubrzanje” reditelja Miloša Avramovića, u Tuzli će za dva dana biti otvoren 10. Tuzla Film Festival, koji će trajati do 19. oktobra.

Festival će biti održan po kombinovanom modelu, odnosno putem platformi i na onaj tradicionalni način kako je to bilo prije pandemije.

Tokom pet dana trajanja Festival će publici ponuditi velike filmske hitove, radionice, kafe i druženja s glumcima i rediteljima. A i ove godine na online platformi www.tuzlafilmfestival.com, publika će moći da pogleda animirane, kratke igrane, dokumentarne i future generation short filmove.

– Dolazak Lordana Zafranovića, potvrđuje kvalitet TFF-a, pored njega tu su i brojna značajna imena iz svijeta filma, bilo kao voditelji radionica ili kao potpisnici režije filmova koji će se prikazivati. Andrea Sertić, Igor Stoimenov, Jasmin Duraković, Miroslav Momčilović, Nemanja Ćeranić, Branko Schmidt, Zrinko Ogresta. Zafranović će dobiti Vilu TFF-a za doprinos razvoju filmske umjetnosti – izjavio je direktor TFF-a Boris Balta.

Selektor filmova Srđan Vukadinović kazao je da kratke igrane i dugometražne igrane filmove karakteriše suočavanje s prošlošću, kako u onome mnogo dalekom, tako i u onome bliskom, koja se dešavala prošle godine s pandemijskim mjerama.

U uslovima pandemije mnogi su se povukli u svoje zatvorene prostore i to je uticalo na filmsko djelovanje i stvaralaštvo – rekao je Vukadinović.

Festival će zatvoriti film “Deset u pola” Danisa Tanovića, a na kraju će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja filmska ostvarenja, među kojima je i Vila Tuzla film festival.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

Ovo su današnje radarske kontrole u TK

Najavljeni radari na području Tuzlanskog kantona Na putevima u Bosni i Hercegovini, brzinu kretanja vozila u saobraćaju, osim stacioniranih, mjere i brojni nestacionirani radari. PU TUZLA...