Živinice/FOTO/ Na Evropskom univerzitetu “Kallos” u Tuzli budućim...

/FOTO/ Na Evropskom univerzitetu “Kallos” u Tuzli budućim studentima uručeni indeksi

Početak oktobra označava i početak nove akademske godine, a za studente brucoše početak novog lista života. Jedna od njih je i Adna Rahimić, koja od ovog oktobra počinje popunjavati index, kako kaže, samo dobrim ocjenama.

Za studije na Evropskom univerzitetu Kallos u Tuzli odlučila se jer posjeduju sve potrebne elemente za uspješno savladavanje teorijskog i praktičnog dijela nastave.

Inače sam završila srednju medicinsku i željela sam dalje da nastavim sa obrazovanje i ovaj smijer koji mi nudi ovaj fakultet. Također, ovaj fakultet mi nudi da danas sutra budem uspješan stomatolog”, kazala je Adna Rahimić, studentica prve godine Stomatologije na Evropskom univerzitetu Kallos Tuzla.

Za razliku od prethodne godine kada je na ovoj ustanovi upisano oko 200 studenata, ove godine je broj nešto manji. Razlog tome je kako navodi rektor univerziteta, akreditacija koju je Kallos dobio tek ove godine.

Moram napomenuti da smo četiri godine čekali našu akreditaciju i to se odrazilo malo na upis na ovu godinu. Tek očekujemo da će benefit akreditacije biti vidljiviji tek od naredne godine”, rekao je prof. dr. Kemal Brkić, rektor Evropskog univerziteta ”Kallos” Tuzla.

Kada je riječ o upisnoj politici mi smo od Ministarstva obrazovanja TK dobili određene saglasnosti koje se odnose upisnu kvotu na našem univerzitetu”, dodao je prof.dr. Izet Banda, dekan Ekonomskog fakulteta na Evropskom univerzitetu “Kallos” Tuzla.

Za buduće studente, profesori sa univerziteta upriličili su svečani prijem te im podijelili indekse. U okviru sedam fakulteta, na ovom Univerzitetu izučavaju se pravne, ekonomske, političke, pedagoške, tehničke i zdravstvene nauke.

Drago nam je što možemo da upriličimo ovu svečanost i da uz jednu veliku brigu prema roditeljima i studentima, udovoljimo onome što je bitno za njihov početak u ovoj visokoškolskoj ustanovi. Mi smo kvalitetno opremljeni, omogućavamo sve uslove koji će doprinijeti da se nastavni plan i program realizuje u potpunosti”, istakao je prof.dr. Izet Banda, dekan Ekonomskog fakulteta na Evropskom univerzitetu “Kallos” Tuzla.

Također, profesori su studente upoznali sa najsavremenijom opremom koju univerzitet posjeduje, te sa mogućnostima koje im nude, a tiču se obavljanja prakse i u zdravstvenim ustanovam, koja će im omogućiti lakši pristup poslu koji će u budućnosti obavljati.

Želim svim našim studentima da redovno dolaze na nastavu, da se druže, da uče, a mi ćemo dati sve od sebe da organizujemo studijske posjete sudovima, ministarstvima i da im prenesemo znanje koje će im biti neophodno za obavljanje njihovih budućih profesija”, rekla je prof.dr. Albina Fazlović, dekanica Pravnog fakulteta na Evropskom univerzitetu “Kallos” Tuzla.

Prema svemu sudeći, Evropski univerzitet Kallos s razlogom nosi to ime. Oni prate evropske i svjetske standarde kada je u pitanju obrazovanje svih kadrova. Jedan od glavnih ciljeva menadžementa Univerziteta je ponuditi kvalitetan spoj teorije i prakse na fakultetima koji će studentima omogućiti da budu konkurentni na tržištu i da svoje znanje primjenjuju i unutar ali i van granica naše zemlje.

Upisni rok na Evropski univerzitet Kallos u Tuzli još uvijek je u toku.

The post /FOTO/ Na Evropskom univerzitetu “Kallos” u Tuzli budućim studentima uručeni indeksi appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU