FUP preuzima istragu o ubistvu Amre Kahrimanović u Tuzli

Federalna uprava policije (FUP) formirala je tim inspektora koji će raditi na istrazi ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli. Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je isključeno vjerovatno jer je njihov pripadnik počinio ovo gnusno djelo.

Federalna uprava policije, po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, sprovodi istragu u krivičnom predmetu ubistva Amre Kahrimanović u Tuzli.

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić u saradnji s postupajućim tužiteljem formirao je tim inspektora Federalne uprave policije koji će raditi na navedenom predmetu, potvrđeno je za Klix iz FUP-a.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović je ubio pijani policajac Elvis Ćustendil u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak. Amra je bila suvlasnica lokala koji se nalazi u Tržnom centru, a na poziv radnice je kobne noći došla kako bi zamolila Elvisa, koji je pravio probleme, da napusti objekat.

Nakon toga je Elvis u nju ispalio oko 16 metaka iz službenog pištolja koji nije trebao biti kod njega u tom trenutku jer je bio na godišnjem odmoru.

Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli određen mu je jednomjesečni pritvor.

(klix.ba/)

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU