back to top

Glas TK: Proglašeni Lideri biznisa i Turističke zvijezde

glas tk: proglašeni lideri biznisa i turističke zvijezdeVečeras je u Hotelu Minero u Tuzli održana manifestacija Lideri biznisa i turističke zvijezde TK za 2023.godinu.Novine „Glas TK“ po deveti put organizovali su ovu manifestaciju.Od urednika Glasa Tuzlanskog kantona Jasenka Jeremića saznajemo da je konkurencija za obje kategorije bila izuzetno jaka.

“Večeras smo dodijelili priznanja za 8 kompanija i 4 turističke zvijezde, koje su ovogodišnjim poslovnim uspjehom zaplijenile pažnju javnosti, te na poseban način doprinijele privrednom razvoju Tuzlanskog kantona.Značajan uspjeh postižu i živiničke firme pa su ovoga puta nagrađene 3 firme i dvije turističko ugostiteljske.Ova manifestacija ima cilj podrška i promocija kompanija i turističkih djelatnika, te mislim da smo u tome u potpunosti uspjeli”.

Pored ovih priznanja, Stručni žiri je odlučio i da se posebna nagrada dodijeli najnačelniku TK , a to je Kemal Bratić ,načelnik općine Doboj Istok.

Od živiničkih firmi plaketama su nagrađeni RMU Đurđevik, DISK doo i Omega.Ministar za poduzetništvo Denis Bećirović uručio je priznanja najfirmama i rekao da Tuzlanski kanton čini veliki iskorak u širenju poduzetništva.

“Naš je cilj izgradnja putne infrastrukture, brzih cesta, autoputeva koje će biti novi zamajac privrednom razvoju.Izradili smo i Probni dokument stratigije razvoja turizma u TK, poznato je da imamo snažnu disperziju turističkih potencijala u gotovo svim općinama/gradovima TK, dakle gotovo u kompletnom Kantonu”, rekao je ministar Denis Bećirović.

“Naša firma je u minuloj godin ostvarila vrlo dobre rezultate i drago nam je što je žiri to prepoznao i dodjelio nam ovo prestižno priznanje.Ukupan prihod tokom ove poslovne godine iznosit će oko 61 milion KM, a bitno je za istaći da smo pri kraju puštanja u pogom nove fabrike u Ciljugama”, istakao je predstavnik DISK doo Mirza Selimović.

Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice TK uručio je priznanja djelatnicima iz oblasti turističko ugostiteljske djelatnosti i istakao da se radi o grani koja je u stalnom usponu.

Nagradu za doprinos razvoju turističko ugostiteljske djelatnosti dobile su firme “JET STAR”, vlasnika Joze Banovića, koji se ovim biznisom bavi blizu 35 godina i riječ je o najstarijoj privatnoj firmi u ovom kraju, a dobotinik”Turističke zvijezde” još je i Etno restoran Bardak u Đurđeviku.

“Neobično sam iznenađen i veoma zadovoljan što je “Turistička zvijezda” dodjeljena baš firmi čiji sam osnivač.Tokom minulih godina činili smo velike napore na održanju i prosperitetu turizma u našem kraju i drago mi je da smo u tome uspjeli.Osim toga mi smo društveno odgovorna firma koja pomaže razvoj sporta i kulture u gradu, kao i razne humanitarne pomoći”, istakao je Jozo Banović./Š.G./

www.zivinice.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU