Grad Gračanica će podržati izgradnju stadiona u MZ Škahovica – .

U petak je  u Kabinetu Gradonačelnika održan sastanak sa Direktorom FK „Škahovica“ Omerom Softićem, Predsjednikom Skupštine kluba Miralemom Husićem, Predsjednikom VMZ Škahovica Nesibom Okićem i poslanikom u Skupštini TK Vahidinom Smajlovićem.

Naime, Uprava kluba zajedno sa građanima je tokom prošle godine pokrenula akciju izgradnje stadiona za potrebe mjesnog nogometnog kluba FK „Škahovica“.

Tokom sastanka razgovaralo se o budućim planovima i aktivnostima za nastavak realizacije ovog projekta te je Gradonačelnik Nusret Helić pozdravio aktivizam građana Škahovice i dao bezrezervnu podršku i finansijsku pomoć, rekavši da Grad Gračanica uvijek podržava sport i sportske aktivnosti.

Mještani Škahovice ali i brojni privrednici dali su svoj doprinos kroz donacije kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana.

FK “Škahovica” registrovan je 2009. godine i od tada se takmiči u kantonalnim ligama. Iako u svom vlasništvu ne posjeduje stadion, uspješno se takmiči i trenutno broji oko 30 seniora i pedesetak djece školskog uzrasta.


radiogracanica.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU