GradačacGrad Gradačac se kreditno zadužuje kod Razvojne banke...

Grad Gradačac se kreditno zadužuje kod Razvojne banke Federacije BiH

Jučer je održana 23. Redovna sjednica Gradskog vijeća Gradačac. Gradski vijećnici su razmatrali 19 tačaka dnevnog reda. 

Vijećnici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za period 01.01.2022.-31.12.2022. godine, Izvještaj o izvršenju budžetske rezerve Budžeta Grada Gradačac i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gradačac za 2023. godinu.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobrenju zaduženja Grada Gradačac kod Razvojne banke FBiH za realizaciju projekta vodosnabdijevanja. Sredstva kredita namijenjena su za predfinansiranje Projekta vodosnabdijevanja i koristit će se za predfinansiranje grant sredstava WBIF-a, predfinansiranje poreskih obaveza Projekta (PDV), rekonstrukciju gradskih ulica nakon izmjene azbest-cementne mreže.Gradski vijećnici su razmatrali i usvojili Prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na izmjene Ugovora o javnim vodnim uslugama (PSC)  zaključen između Grada Gradačac i JP “Komunalac” d.d. Gradačac. Navedeni ugovor izmijenjen je u dijelovima kako bi se u narednom periodu Gradskom vijeću na usvajanje mogle ponuditi što prihvatljivije cijene pitke vode i odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda kao i prerasporediti teret povrata kredita na sve korisnike a ne samo na one koji troše vodu kontinuirano za razliku od potrošača koji to rade povremeno ili kao alternativu nekim drugim izvorima.

Vijećnici su upoznati i s Informacijom o planu upisa učenika u prvi razred MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac JU Gimnazija “Mustaf Novalić” Gradačac u školskoj 2023/2024. godini. Donešen je i zaključak da MSŠ “Hasan Kikić” razmotri mogućnost upisa odjeljenja prema potrebama Biroa za zapošljavanje Gradačac kao što su zanimanja zavarivača, tesara, zidara, armirači, keramičari, bravari, limari, vodoinstalateri i faramceutski tehničari a da JU Gimnazija Mustafa Novalić umjesto “Zdravstvene gimnazije” upiše još jedno odjeljenje “informatičkih tehnologija”.

grad gradačac se kreditno zadužuje kod razvojne banke federacije bih

Usvojeni su i Izvještaj o radu Gradskog vijeća za 2022. godinu, Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Gradačac za 2022. godinu, Izvještaj o radu i vršenju nadzora gradskih inspekcija za 2022. godinu i Izvještaj o radu Komisije za utvrđivanje prometne vrijednosti nepokretnosti i prava za 2022. godinu.

Nakon prijedloga i inicijativa od strane gradskih vijećnika iscprljene su sve tačke dnevnog reda i završena je 23. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac. 

grad gradačac se kreditno zadužuje kod razvojne banke federacije bih

/ Grad Gradačac


radiogradacac.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU