Grad Tuzla i UNDP: Poboljšanje transparentnosti i odgovornosti u upravljanju javnom imovinom

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, sa saradnicima, sastao se u Gradskoj upravi sa predstavnicima UNDP-a, Goranom Rokvićem, Mirjanom Stanković i Francom Kljajićem,  kako bi razgovarali o Projektu unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini (PIPLS).

Projektom se podržava lokalna samouprava u poboljšanju transparentnosti i odgovornosti u upravljanju javnom imovinom, što će doprinijeti generisanju sredstava za kapitalne investicije i unapređenju pružanja usluga građanima. Grad Tuzla već je počeo unositi podatke i nabavio softver za upravljanje imovinom. Projekt će pomoći u uspostavi sistema za strateško upravljanje javnom imovinom i unaprijediti sposobnosti zaposlenika u upravljanju tim sistemom. Nakon potpune implementacije softverskog rješenja stvorit će se uslovi za dalju nadogradnju sistema u javno dostupni registar putem interneta i regulisat će se sva pitanja vezana za vođenje i obradu podataka u tim registrima.

Gradonačelnik Lugavić zahvalio se UNDP-u na saradnji i podršci ovom važnom projektu koji će regulirati ključne aspekte lokalne samouprave. Projekt predstavlja važan dio šireg okvira e-uprave, a naš cilj je da ga implementiramo na najbolji mogući način. “Grad Tuzla posvećen je dobrobiti građanki i građana Tuzle, a ovaj projekt ima veliku važnost iz više razloga”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU