Tuzla vijesti TK iz minute u minutuGrad Tuzla: Izvršena sanacija puta u naselju Bare

Grad Tuzla: Izvršena sanacija puta u naselju Bare

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Nedžad Delić šef odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, posjetili su tuzlansko naselje Bare, gdje je nedavno završena sanacija puta.

Makadamski put u potpunosti je zamijenjen asfaltnim. Ukupna vrijednost investicije je 175.000 KM.

˝Zajedno sa građanima uspjeli smo sanirati 850 metara nekadašnjeg makadamskog puta, asfaltirati, potpuno riješiti oborinske vode, i ivičnjake. Davdeset posto investicije su sredstva građana, a 80% su sredstva iz Budžeta Grada. Sada će građanima ovog naselja, ali i svima koji ovaj put koriste, život biti neuporedivo kvalitetniji“, izjavio je gradonačelnik.

Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, pojasnio je da je ovaj putni pravac jedan od 20 putnih pravaca koji su ove godine realizovani po principu zajedničkog ulaganja sa građanima, odnosno sufinansiranja lokalnog stanovništva. „Konketno, u ovom slučaju, građani su obezbijedili 20% vrijednosti investicije, u šta je uračunato i 12.000 KM obezbjeđenih od strane Minsitarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH. Preostala sredstva obezbjeđena su iz Budžeta Grada Tuzle“, objasnio je Delić.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU