TuzlaGrad Tuzla nastavlja realizaciju projekta “IMPAKT Inkubator poslovnih...

Grad Tuzla nastavlja realizaciju projekta “IMPAKT Inkubator poslovnih ideja”

Gradonačelnik Grada Tuzle Zijad Lugavić, sa saradnicima i Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT, održali su radni sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku uspješne saradnje i projektima koji će biti zajednički implementirani u narednom periodu.

Gradonačelnik Lugavić i direktor Đozo, tokom sastanka su istakli da je dosadašnja saradnja polučila  veoma dobre rezultate u pružanju podrške mladim  i svim drugim zainteresovanim osobama u pokretanju i razvijanju biznisa.

Gradonačelnik Lugavić istakao je da će Grad Tuzla nastaviti podržavati realizaciju i ovog ali i drugih  projekata, koji doprinose osnivanju samoodrživih biznisa kako bi stvorili konkurentno tržište rada.

Izvršni direktor Investicijske fondacije IMPAKT Senajid Đozić, izrazio je zadovoljstvo  dogovorenom saradnjom na implementaciji zajedničkih projekata, među kojima se nastavlja i realizacija projekta “IMPAKT Inkubator poslovnih ideja”, gdje je Tuzla bila jedna od najuspješnijih lokalnih zajenica u I fazi realizacije ovog projekta.

Kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja je u I fazi na području grada Tuzle finansijski podržano ukupno sedam poduzetničkih poduhvata/biznisa.

Grad Tuzla i Investicijska fondacija IMPAKT će potpisati Ugovor o partnerstvu na realizaciji programa podrške poduzetništva mladih kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona, koji će se realizovati sa Investicijskom fondacijom Impakt Sarajevo, Ministarstvom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, nakon čega će biti raspisan  novi javni poziv za učešće u Impakt inkubatoru poslovnih ideja u Tuzli.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img