back to top

Grad Tuzla: Obavještenje pčelarima i udruženjima pčelara

Obavještavaju se pčelari i Udruženja pčelara  da su u skladu sa članom 12. Pravilnika o pčelarstvu („Službene novine Federacije BiH, broj: 31/18) obavezni izvršiti ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH.

Prijava o broju pčelinjih zajednica na dan 15.10. 2022. godine i 15.4. 2023. godine vrši se u nadležnoj gradskoj službi najkasnije do 15. 05. 2023. godine na propisanom obrascu za promjenu podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH.

Obrasci se mogu preuzeti u Službi za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzla, svakog radnog dana od 8 do 12 sati,  a popunjeni obrasci se predaju putem pisarnice Grada Tuzla.

Upozoravaju se pčelari da je ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka Federacije BiH  obavezan i uvjet za ostvarivanje prava na novčane podrške iz pčelarske proizvodnje u 2023. godini.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za ekonomski razvoj,  poduzetništvo i poljoprivredu, II sprat, kancelarija br. 223 ili na telefon 035/307 386.

                                                                                          

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU