TuzlaGrad Tuzla od investitora traži hitni završetak radova...

Grad Tuzla od investitora traži hitni završetak radova na južnoj saobraćajnici

Velike gužve u Tuzli

Radovi na Južnoj gradskoj saobraćajnici na dijelu uz objekat gimnazije “Meša Selimović”, odnosno uz TC Merkator se ne izvode u organizaciji Grada Tuzle niti bilo kojeg javnog preduzeća u nadležnosti Grada, saopšteno je danas iz Gradske uprave, koja u svom saopštenju navodi:

”Radove na priključenju na komunalnu infrastrukturu izvodi izvođač angažovan od strane investitora kolektivnog stambenog objekta Tehnika d.o.o. Kiseljak.

Prema informacijama kojima raspolažemo, investitor Tehnika d.o.o. Kiseljak je, imajući u vidu da se radi o dionici magistralne ceste M-4, od strane nadležnog Ministarstva prometa i komunikacija FBiH dobio Rješenje o saglasnosti za izmjenu režima saobraćaja u toku izvođenja radova. U skladu sa navedenim Rješenjem, od strane MUP-a TK, Policijske uprave Tuzla izdata je naredba o izmjeni režima saobraćaja vezano za ove radove.

Iako se ne radi o cesti iz nadležnosti Grada Tuzle, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ Grada Tuzla je poslala urgenciju investitoru navedenih radova da se radovi što prije okončaju i uspostavi normalan režim saobraćaja na ovoj dionici magistralne ceste M-4.”

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU