back to top

Gradonačelnik Adnan Bjelić: Grad Srebrenik se bori za čistiji okoliš

Povodom aktivnosti koje se provode na uklanjanju divljih deponija smeća u našem gradu, na svom zvaničnom fb nalogu se oglasio gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić koji je, između ostalog, naveo da samo zajedničkim naporima možemo očuvati čistoću našeg grada i zaštititi okoliš za buduće generacije.

gradonačelnik adnan bjelić: grad srebrenik se bori za čistiji okoliš
Gradonačelnik Adnan Bjelić: Grad Srebrenik se bori za čistiji okoliš

-“Uklanjanje divljih deponija kao i čišćenje i održavanje postaje jedan od važnijih tema kako težimo održavanju čistog i zdravog okoliša. Zahvaljujući predanosti radnika JP 9. septembar, grad je ušao u bitku protiv ovog problema s punom snagom.

Radnici JP 9. septembar zaslužuju veliku zahvalnost za svoj neumorni rad u održavanju grada čistim. Njihov posvećen tim radi naporno kako bi uklonili divlje deponije koje narušavaju estetiku naših ulica i predstavljaju ozbiljnu prijetnju okolišu, a njihov trud je neprocjenjiv za očuvanje ljepote našeg grada.

Međutim, borba protiv divljih deponija nije samo odgovornost javnih službi. Kontinuirano čišćenje i uređenje zelenih površina u gradu zahtijeva angažman i podršku svih građana i pravnih lica. Pozivamo i molimo sve građane da se pridruže ovoj bitci čuvanja okoliša tako što će svoj otpad odlagati na propisan način.

Samo zajedničkim naporima možemo očuvati čistoću našeg grada i zaštititi okoliš za buduće generacije. Svaki doprinos je važan, i samo uz solidarnost i angažman svih možemo postići istinski napredak u očuvanju našeg okoliša. Budimo ponosni na svoj grad i brinimo o njemu kao što zaslužuje”, napisao je u svojoj objavi gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

www.radiosrebrenik.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU