Gradonačelnik Lugavić prisustvovao svečanoj sjednici stogodišnjice postojanja Lovačkog društva Tuzla

Na svečanoj sjednici obilježavanja stogodišnjice postojanja Lovačkog društva Tuzla, gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić istakao je ključnu ulogu Društva u očuvanju prirode i doprinosu razvoju biodiverziteta.

Gradonačelnik Lugavić zahvalio se na priznanju koje je primio, te naglasio važnost angažmana Lovačkog Društva Tuzla u očuvanju raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta. “Članovi Lovačkog društva ne samo da čuvaju, već i aktivno rade na održavanju ravnoteže u ekosistemu, s posebnim naglaskom na doprinos očuvanju biodiverziteta, brigu o životinjama i biljkama, koji su ključni za našu zajednicu i buduće generacije”, istaknuo je gradonačelnik Lugavić.

Lovačko Društvo Tuzla, koje je utemeljeno prije 100 godina, postalo je neizostavan dio lokalne zajednice. Njihov rad odražava se kroz niz projekata usmjerenih na očuvanje prirodne ravnoteže. Članovi društva aktivno sudjeluju u edukaciji građana o važnosti očuvanja prirode te provode akcije čišćenja i obnove staništa.

Svečanost je okupila članove društva, lokalne zvaničnike i entuzijaste prirode kako bi zajedno obilježili ovaj značajan jubilej.

Svečana sjednica također je bila prilika za uručivanje zahvalnica za podršku iz lokalne zajednice, podsjećanje na dosadašnje uspjehe društva, te planiranje budućih aktivnosti usmjerenih ka očuvanju prirode.

Grad Tuzla

rtv7.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU