Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za organizatore javne tribine ‘Principi za izmjene ustava BiH’

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, upriličio je u četvrtak u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, prijem za organizatore Javne tribine „Principi za izmjene ustava Bosne i Hercegovine“.

Naime, Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće Bosne i Hercegovine, Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost BiH i Forum parlamentaraca Bosne i Hercegovine 1990, organizovali su istog dana, u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 18.00 sati, Javnu tribinu „Principi za izmjene ustava Bosne i Hercegovine“.

Uvažavajući značaj i ulogu pobrojanih organizacija civilnog društva u procesima integracije i demokratizacije našega društva i države Bosne i Hercegovine, gradonačelnik Imamović je organizovao prijem za učesnike Javne tribine, kako bi se međusobno upoznali i porazgovarali o bitnim temama u kojima se naše društvo i država nalaze. Tokom prijema je razgovarano o aktuelnim pitanjima vezanim za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, kao i o drugim temama o kojima će biti riječi na Javnoj tribini. Gradonačelnik se zahvalio organizatorima Javne tribine na njihovom društvenom angažmanu i aktivnom zagovaranju u oblasti integracije i demokratizacije Bosne i Hercegovine, te predstavio neke od aktivnosti Grada Tuzle na ovom planu, a sve u cilju unapređenje kvaliteta života svih građana.

S obzirom da je prijem organizovan u Kući i ateljeu Ismet Mujetinović, gradonačelnik je iskoristio priliku, te je goste upoznao sa djelima Ismeta Mujezinovića, kao i kulturnim i društvenim naslijeđem koje je ovaj veliki, također veoma angažirani umjetnik, ostavio svom gradu i državi Bosni i Hercegovini. Predstavnici organizatora Javne tribine su ovom prilikom gradonačelniku Imamoviću uručili komplet Rječnika bosanskog jezika, autora ak.prof.dr. Dževada Jahića i određeni broj Bosanske povelje sloboda i prava čovjeka i građanina.

Kako je najavljeno, učesnici Javne tribine „Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine“ su: prof.dr. Kasim Trnka, predsjedavajući Savjeta za ustavno-pravna i politička pitanja VKBI, Zoran Jovanović, predsjednik Srpskog građanskog vijeća – Pokret za ravnopravnost BiH, Stipe Prlić, predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća BiH i prof.dr. Ivo Komšić – Hrvatsko narodno vijeće BiH, Miro Lazović predsjednik Foruma parlamentaraca BIH 1990, mr.sc. Emir Zlatar generalni sekretar VKBI i moderator tribine, te Petar Matanović, predsjednik Hrvatskog društva Tuzla i Vehid Šehić, predsjednik Foruma građana Tuzla.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU